Dokładka
kwiatowych przepisów :)
Stokrotkowe
babeczki
·
½
łyżki mąki
·
½
łyżki cukru najlepiej brązowego
·
Szczypta soli
·
1
łyżka karobu lub kakao
·
1
płaska łyżeczka sody
·
1/3
szklanki oleju
·
1
łyżeczka octu jabłkowego
·
3
łyżki oleju kokosowego
·
3
łyżki cukru pudru
·
100-200
stokrotek
Wymieszać składniki, przełożyć do foremek wysmarowanych oliwą, piec około
15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Z oleju kokosowego, cukru pudru i
ryżowego mleka ukręcić masę. Posmarować nią muffinki i suto ozdobić
stokrotkami.
Mam nadzieję,
że będzie smakowało..piszcie w komentarzach. A po obiedzie deser ;) jak
przystało, czyli
Gazppacho z ogórecznikiem
·
6
dojrzałych pomidorów
·
2
czerwone papryki
·
1
duży ogórek szklarniowy
·
2-3
ząbków czosnku
·
Garść
młodych listków ogórecznika
·
Ok.
½ szklanki oliwy
·
Sól
·
1-2
szklanki zimnej wody
·
20-30
kwiatów ogórecznika
Warzywa oprócz czosnku pokroić, zmiksować z wodą i oliwą.Dosolić,
rozcieńczyć wg. Woli. Podawać z uprzednio odłożonymi warzywami. Udekorować
kwiatami ogórecznika.
Komentarze
Prześlij komentarz